Twinkle | Digital Commerce

Christine le Duc in Nederlandse handen, rebranding Pabo voltooid

2018-08-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

Christine le Duc is voor de tweede maal binnen een jaar overgenomen en verkeert wederom in Nederlandse handen. Met voormalig Beate Uhse-manager Audrey van Ham aan het roer werkt de keten aan het verhogen van verkopen in Nederland en België.

Voor het eerst sinds vijftien jaar kent Christine le Duc, van oorsprong een 'oer-Hollands' bedrijf, weer een Nederlandse eigenaar. Een half jaar voor het faillissement van moederbedrijf Beate Uhse werd de winkelketen verkocht aan een Ierse investeerderspartij, die het bedrijf op zijn beurt recentelijk overdeed aan een groep Nederlandse investeerders die Van Ham in een interview met De Telegraaf niet nader wil specificeren.

Fysiek winkelbestand

De topvrouw, die eerder als producthouse manager bij voormalige zusterformule Pabo en als director category management bij Beate Uhse werkzaam was, hoopt de taboesfeer die nog steeds boven de sector hangt, te doorbreken. Volgens Van Ham onderscheidt Christine le Duc zich door zijn fysieke winkelbestand: 'Hier kun je voelen, ruiken, horen hoeveel lawaai zo’n apparaat maakt'. Toch is ook de online omzet niet uit te vlakken:

Be you

Ondertussen krabbelt voormalig eigenaar Beate Uhse langzaam overeind. In een recentelijk gepubliceerd faillissementsverslag wijst het Duitse erotiekconcern naar 'de opkomst van e-commerce' als voornaamste oorzaak vande financiële tenondergang: 'De Beate Uhse-groep zou van oudsher veel relatief dure fysieke winkels hebben en met haar e-commerce-activiteiten onvoldoende rendement halen om die kosten op te vangen.' Ondertussen heeft dochter Pabo de naamswijziging naar 'be you', die voor het gehele Duitse moederbedrijf geldt, voltooid en is ook daar de insolventieprocedure bijna ten einde.