Twinkle | Digital Commerce

Doorstart Pabo kost ruim zestig banen

2018-04-05
1000667
  • [nieuws]
  • 1:06

Beate Uhse's Pabo maakt een doorstart met behulp van een financiële injectie van een Londense investeerder. Daarbij verliest wel bijna de helft van het personeel in het Zeeuwse Walsoorden zijn baan.

Het faillissement van de erotiekshop, uitgesproken op 27 maart, kwam niet als een verrassing: moederbedrijf Beate Uhse ging in december al op de fles en staat sindsdien in de etalage. Ondertussen wordt in Duitsland flink onderhandeld over doorstartkapitaal; dat is in het geval van het Nederlandse Pabo.nl ondanks het faillissement gelukt, bevestigt directeur Michael Specht aan Omroep Zeeland.

Duits probleem

Aan de markt ligt het niet, aldus Specht: 'We hebben stabiele bedrijven in Frankrijk en Nederland, het grootste probleem was de handel in Duitsland. We zijn veel van onze handel aan de concurrentie verloren. Dat moeten we terugkrijgen.' Al langer rommelde het bij Beate Uhse, dat het in augustus nog aan de stok kreeg met de Duitse beurswaakhond Bafin wegens het uitblijven van financiële rapportages.

De benodigde reorganisatie in Zeeland slaat gaten in allerlei afdelingen, bijvoorbeeld ict, logistiek en klantenservice. Zowel in Nederland als in België blijft Pabo.nl actief; op het moment van schrijven is de website echter uit de lucht.