Twinkle | Digital Commerce

Beate Uhse verkoopt Christine Le Duc

2017-11-08
18571044
  • 1:03

Beate Uhse heeft zijn groothandelactiviteiten en de winkels en webshop van Christine Le Duc verkocht, voor ruim 4 miljoen euro.

Groothandel Scala Playhouse uit Almere is ingelijfd door een Nederlandse branchegenoot, Christine Le Duc komt in handen van een investeringsgroep uit Ierland.

Duitse en Oostenrijkse media schreven eind vorige maand al over de verkoop. Beate Uhse was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Dubbelcijferig verlies

De holding kampt met teruglopende omzetten, aanhoudende verliezen en een imagoprobleem. De verwachting is dat de onderneming, die pure player Pabo.nl in portfolio houdt, in het lopende boekjaar een (laag) dubbelcijferig verlies noteert. 

Stoelendans

De afgelopen wisselde de top van Beate Uhse nogal eens. Ceo Nathal van Rijn vertrok in januari, na drie maanden dienst. E-commerce directeur Jacky Lambert stapte afgelopen november over naar eenzelfde functie bij Vacansoleil Camping Holidays. In maart vertrok coo Dennis van Allemeersch, die ook kort de ceo-taken waarnam van Van Rijn.

Jimte Jepma is sinds maart director digital competence center bij Beate Uhse. De huidige ceo is Michael Specht.

Helft van winkels dicht

In januari sloot Beate Uhse al de helft van zijn Christine Le Duc-winkels, waardoor er dertien overbleven. Door de toenemende online verkoop leden de winkels enorme jaarverliezen 'van 70.000 tot 100.000 euro per filiaal', aldus het AD.