Twinkle | Digital Commerce

Faillissement voor Beate Uhse

2017-12-15
1216683
  • [nieuws]
  • 1:36

Beate Uhse heeft vandaag in thuisland Duitsland faillissement aangevraagd voor zijn holding. Schuldeisers keurden de herfinanciëring van een lening van 30 miljoen euro af, waardoor het erotiekconcern geen andere uitweg meer zag.

Door de aanvraag van het faillissement hoopt Beate Uhse zijn winkels een doorstart te kunnen geven, zegt ceo Michael Specht tegen het Duitse Handelsblatt. 'Ik zie nu grote kansen om het operationele bedrijf weer op de rails te krijgen. We zullen bijvoorbeeld het assortiment opruimen en weer aantrekkelijke producten van ons eigen merk lanceren.'

Koersdrama

Vanavond zou het bedrijf omzetcijfers delen met zijn aandeelhouders, maar die informatie blijft voorlopig binnenshuis. De koers van het bedrijf is in de afgelopen jaren dramatisch gezakt, met de dag van gisteren als dieptepunt: van 20 euro in 2000 daalde de aandeelwaarde gisteren naar 9 cent.

Het rommelde al langer bij het Duitse erotiekconcern. Beurswaakhond Bafin had het bedrijf op de korrel, omdat financiële verslagen te lang op zich lieten wachten.

Christine le Duc

Met een Nederlandse online omzet van 14,3 miljoen euro in 2016 bezet Beate Uhse plek 87 in de Twinkle100. Afgelopen zomer werden de groothandelsactiviteiten verkocht, net als de winkels en webshop van de Nederlandse formule Christine Le Duc, samen voor ruim 4 miljoen euro. Beate Uhse bleef in ons land actief met Pabo.nl, waarop geen melding wordt gemaakt van de faillissementsaanvraag.

Stoelendans

De aanhoudende verliezen en het imagoprobleem van Beate Uhse resulteerden in een ware stoelendans op de burelen. E-commerce directeur Jacky Lambert stapte in november vorig jaar over naar Vacansoleil Camping Holidays. De toen net begonnen nieuwe ceo Nathal van Rijn vertrok binnen vier maanden alweer. In maart dit jaar nam het bedrijf afscheid van coo Dennis van Allemeersch, die Van Rijns taken waarnam. Michael Specht werd de nieuwe baas. Jimte Jepma startte in maart als director digital competence center.

Op de foto: naamgeefster Beate Uhse (midden) bij de beursgang in 1999.