Twinkle | Digital Commerce

Consumenten voor drie ton dupe failliet Pabo

2019-08-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Consumenten die producten bij de failliete seksshop Pabo hebben gekocht, zullen ze niet geleverd krijgen en waarschijnlijk hun geld niet terugkrijgen. In totaal gaat het om een bedrag van 294.636 euro.

Pabo (eigendom de onderneming Beate Uhse) maakte vorig jaar een verlies van ruim 12 miljoen euro op een omzet van 30,5 miljoen euro. In het eerste half jaar van 2019 draaide het bedrijf een omzet van ruim 3,8 miljoen euro, en was het verlies 1,6 miljoen euro.

Lening niet kunnen terugbetalen

Het bedrijf leende meer dan 18 miljoen euro, maar kon de geldschieter uiteindelijk niet terug te betalen. Toen de financier het geld terugeiste, ging het mis en werd Pabo op 8 juli failliet verklaard.

In het openbaar faillissementsverslag staat: 'Binnen Pabo 4.0 (de officiële naam, KF) was sprake van te hoge kosten waardoor de onderneming structureel verlieslatend was.'

EDC, moederbedrijf van EasyToys.nl, heeft uit het faillissement de webshops van de Beate Uhse Group overgenomen, te weten Pabo.nl, Pabo.be, Beate-Uhse.com en AdametEve.fr.