Twinkle | Digital Commerce

Failliet Athleteshop stond flink in de min

2018-07-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Over het jaar 2017 behaalde Athleteshop een omzet van 23,5 miljoen euro, het bedrijf stond wel 3,6 miljoen euro in het rood.

Dat valt te lezen in een persbericht van curator Peter Bakker. Athleteshop vroeg vorige week vrijdag het faillissement aan. Op dit moment wordt een eventuele doorstart nog onderzocht. Door de curator is nog een 'aanzienlijke' voorraad gevonden. Dat is opvallend, aangezien RTV Noord eerder nog wist te melden dat de magazijnen van de shop vrijwel volledig leeg waren.

Tot aan het faillissement had de webshop in sportkleding- en accessoires van oud-schaatser Yuri Solinger een voorlopige jaaromzet van 6,6 miljoen, met een schuld van 2,2 miljoen euro. De 146 medewerkers van de webshop hebben het loon van juni en vakantiegeld nog niet uitbetaald gekregen.

'Vijf- tot zevenduizend niet geleverde bestellingen'

Volgens de curator kwam Athleteshop door negatieve berichtgeving in de media in een neerwaartse spiraal terecht, de webshop kwam tot tweemaal toe terug in het consumentenprogramma Kassa. Daardoor kon het bedrijf vijf- tot zevenduizend bestellingen niet leveren, de meeste bestellingen waren vooraf betaald. Of de orders nog worden geleverd, is op dit moment nog niet duidelijk. 'De huidige stand van zaken lijkt te zijn dat de kans dat een klant nog een bestelling geleverd krijgt uiterst klein is', aldus de curator.