Twinkle | Digital Commerce

Eerste Nederlandse Prime Day nadert

2018-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Amazon haalt Prime Day naar Nederland. Voor het eerst schotelt de e-tailer consumenten in ons land die lid zijn van het loyaliteitsprogramma de duizenden bijbehorende koopjes voor.

Prime Day beslaat anderhalve dag en gaat van start op 16 juli aanstaande om 12:00, tot aan 17 juli om 24.00. Consumenten vinden er allerlei aanbiedingen en maken kennis met nieuwe producten, de zogenoemde Prime Day Launches. De koopjes starten vandaag al, in aanloop naar het online shopping evenement.

'Prime-leden kunnen kiezen uit meer dan één miljoen wereldwijde aanbiedingen,' zegt Jeff Wilke, Amazons ceo Worldwide Consumer. 'Leden kunnen naast de deals exclusieve Prime Day Launches bestellen van honderden merken over de hele wereld. Dit wordt voor onze meer dan 100 miljoen betalende Prime-leden de beste Prime Day-viering ooit.'

Amazons abonnement kwam in november vorig jaar beschikbaar voor Nederlanders. De e-tailreus biedt hen voor een vast bedrag per maand onder meer Twitch Prime voor games, Prime Video voor onbeperkte toegang tot films en tv-series en Prime Photos voor ongelimiteerde foto-opslag.

'Biggest day ever'

In de Verenigde Staten is de jaarlijks terugkerende Prime Day, die in 2015 geïntroduceerd werd, inmiddels een gevestigde koopjesdag en brengt zelfs meer shoppers op de been dan populaire aanbiedingsfestijnen Black Friday en Cyber Monday. Tijdens de laatste editie in juli vorig jaar groeide de Prime Day-omzet met meer dan zestig procent. In 2017 bezorgde Amazon in totaal vijf miljard pakketjes via zijn Prime-dienst.

Lees ook: 'Cor Molenaar en bol.com over Amazon Prime in Nederland' (08-11-'17)