Twinkle | Digital Commerce

Wish richting twee miljard omzet

2018-06-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Shopping applicatie Wish boekte afgelopen jaar meer dan één miljard dollar omzet. De startup verwacht dat bedrag dit jaar te verdubbelen.

Dat zegt ceo Peter Szulczewski in gesprek met technologiewebsite CNET. Op de discount app kunnen consumenten voor stuntprijzen artikelen zoals schoenen en usb sticks kopen. De start up uit San Fransisco die in 2011 werd opgericht, hoopt met zijn koopjes-formule op te kunnen boksen tegen giganten als Walmart.

Waardebewust

'Ik denk dat veel mensen ons onderschatten, zoals investeerders en Silicon Valley. We willen het standaard platform worden waar consumenten naar toe gaan. Met name consumenten die waardebewust zijn.' Wish' omzet steeg afgelopen jaar voor het eerst naar boven de één miljard dollar. 'Het ziet er naar uit dat we dit jaar onze omzet wederom zullen verdubbelen', aldus Szulczewski.

100 miljoen downloads

In 2017 opende Wish een eigen kantoor in Amsterdam. Dat was de eerste locatie in Europa voor het Amerikaanse bedrijf. Een jaar eerder, in 2016, ontving Wish 500 miljoen dollar na een investeringsronde. In totaal is de Wish app meer dan 100 miljoen keer gedownload. In Nederland is de applicatie ook mateloos populair. Naar eigen zeggen krijgt de discounter er dagelijks 250.000 nieuwe gebruikers bij.