Twinkle | Digital Commerce

Shopapp Wish krijgt 500 miljoen aan investeringen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Investeerders trekken 500 miljoen dollar uit voor het Amerikaanse Wish, één van de populairste shopapps van het moment. Wish kan na de nieuwe investeringsronde flink uitbreiden, maar heeft nog niet bekendgemaakt op welke wijze.

Wish, dat ook in Nederland geliefd is, biedt kleding en accessoires aan tegen zo laag mogelijke prijzen. De shopapp houdt artikelen goedkoop door ze zonder merk en voornamelijk in China te laten fabriceren. Van daaruit worden producten rechtstreeks aan de consument geleverd.

Tweede populairste
Wish haalde afgelopen jaar al 500 miljoen dollar op. Het bedrijf is momenteel tussen de 3,5 en 5 miljard dollar waard en staat in Nederland regelmatig in de top-25 populairste apps in de App Store van Apple en in de Play Store van Google. In Amerika staat Wish na Amazon als tweede populairste app in de categorie shopping, meldt Recode. Het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in adverteren en was eerder de grootste adverteerder op Facebook.

Levertijd verkorten
Wish levert voornamelijk uit China, waardoor op de producten regelmatig lange levertijd zit. Daarom investeert Wish momenteel veel in opslagruimte en heeft het onlangs het programma 'Wish Express' gestart om populaire artikelen op voorraad te houden in gebieden waar veel klanten wonen. De levertijd zou daardoor al naar zes dagen zijn teruggebracht.