Twinkle | Digital Commerce

Ahold Delhaize zet in op kookdozen

2018-05-09
1614908
  • [nieuws]
  • 1:11

Albert Heijn-klanten kunnen vanaf aanstaande woensdag uit een groter assortiment maaltijdboxen kiezen. De supermarkt breidt het aantal gerechten van zijn Allerhande Boxen 'rigoureus' uit.

Vanaf 9 mei geeft Albert Heijn de keuze uit acht recepten met verse ingrediënten, waarvan drie vegetarische opties. Bestellers kunnen wekelijks kiezen uit het aantal gerechten - voor één tot en met vijf dagen - en daarbij aangeven voor hoeveel personen gekookt moet worden. De super verpakt de ingrediënten per maaltijd in een zak.

Geen abonnement

Bezorging van de 'gepersonaliseerde' Allerhande Box is gratis vanaf drie gerechten of wanneer levering gecombineerd kan worden met een boodschappenorder. Om gebruik te maken van de box hoeven consumenten geen abonnement af te sluiten.

'Wij willen onze klanten inspireren te koken', laat commercieel directeur Marit van Egmond optekenen. 'Er is voor iedereen en voor elke gelegenheid een keuze, alledaags of juist meer culinair. En tegelijkertijd bieden we meer gemak.'

HelloFresh bij Delhaize

Waar Albert Heijn in Nederland flink inzet op zijn Allerhande Boxen, ruimt Delhaize in zes van zijn Belgische vestigingen plaats vrij in zijn schappen voor HelloFresh. Het gaat daarbij om een pilotproject. De maaltijdbox-concurrent toont in toenemende mate interesse voor fysieke verkoop; zo startte HelloFresh afgelopen jaar ook al een proef met de verkoop van zijn boxen bij Plus in Nederland.