Twinkle | Digital Commerce

Plus start verkoop HelloFresh-boxen

2017-11-08
1000562
  • 1:10

Plus en HelloFresh werken samen in een nieuwe pilot waarbij boxen van de maaltijdbezorger in de supermarkt komen te liggen. De komende drie maanden zijn die in vijf Plus-supermarkten te koop.

De nieuwe samenwerking gaat aanstaande donderdag van start in de vestigingen in Abcoude, IJsselstein, Schoonhoven, Rotterdam en Best, meldt Distrifood. De boxen kennen drie varianten: vlees, vis en vegetarisch. Elke week wisselt HelloFresh één van die varianten. Ze zijn per stuk te koop voor 9,95; dat scheelt drie euro met de thuisbezorgde versie.

Exclusief contract

Wanneer de proef een succes blijkt, zetten de supermarktketen en de maaltijdbezorger het partnerschap voort, dat ze alvast exclusief verklaard hebben voor een nog onbekende duur. 'We bezorgen wereldwijd maandelijks al meer dan 13 miljoen maaltijden aan huis. Maar er zijn natuurlijk ook consumenten die hun avondeten op het laatste moment plannen of die een onregelmatig ritme hebben. Met deze samenwerking maken we onze gerechten nu ook voor hen beschikbaar', verklaart HelloFresh.

In navolging van Groot-Brittannië

Het is voor Nederland de eerste keer dat HelloFresh samenwerking zoekt met een fysieke partner, maar in Groot-Brittannië zijn de maaltijdboxen van de e-tailer al sinds maart verkrijgbaar bij supermarkt Sainsbury's. Kort daarvoor zette HelloFresh de eerste verkennende stappen in de winkelstraat met een pop-up store in Londen.