Twinkle | Digital Commerce

Amazon: 'miljoenen' aangesloten bedrijven wereldwijd

2018-09-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Amazon heeft voor het eerst cijfers gedeeld over het aantal aangesloten klein en middelgrote bedrijven die via platform verkopen. Volgens de e-tailer zijn dat er inmiddels 'miljoenen' wereldwijd.

Van dat aantal zijn er volgens Amazon 'meer dan een miljoen' Amerikaans. De rest - Amazon noemt geen exacte cijfers - verspreidt zich over 130 landen wereldwijd. Van dat aantal zouden meer dan 20.000 het afgelopen jaar meer dan een miljoen dollar aan producten via de marktplaats van Amazon hebben verkocht. Het mkb zorgde voor de helft van het aantal spullen dat via Amazon werd verkocht.

Aantal leden

De e-tailer is de afgelopen tijd royaal in het delen van cijfers. Vorige maand nog schreef Jeff Bezos een brief aan aandeelhouders dat er op dit moment ruim honderd miljoen mensen Prime-lid zijn. Amazon Prime groeide volgens Bezos niet eerder zo hard als vorig jaar.

Kwartaal

Amazon zag de winst het eerste kwartaal verdubbelen van 724 miljoen naar 1.63 miljard dollar. De omzet steeg naar 51 miljard dollar. Een aanzienlijk deel van de winst is afkomstig uit cloudservice AWS. Uit die tak behaalde het bedrijf een omzet van 5,44 miljard dollar. Een groei van 49 procent. Jeff Bezos stak daarvoor de loftrompet: ''AWS had het ongewone voordeel zeven jaar voorsporing te hebben op de concurrentie, en het team vertraagde niet'.