Twinkle | Digital Commerce

Kleding kopen uit afbeelding met Browzinn

2018-05-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Voor wie op straat weleens een outfit tegenkomt en denkt ‘dat blousje wil ik wel hebben’, is er goed nieuws. Met Browzinn komt er een applicatie die losse kledingstukken uit outfits in foto’s voor je opzoekt.

Consumenten die de applicatie downloaden, kunnen door zelf een foto te maken van een outfit, eenvoudig losse kledingstukken zoeken. Browzinn vindt deze namelijk voor je op het internet. De kledij kan vervolgens worden gekocht. Ook afbeeldingen van Instagram worden met de applicatie ‘shoppable’. Als de exacte kledingstukken niet zijn te vinden, dan toont de app alternatieven.

Commissie

Daarnaast is het mogelijk voor consumenten om ook zelf een zakcentje aan de applicatie over te houden. Indien zij zelf foto’s uploaden en die delen met hun vrienden, kunnen zij een commissie ontvangen als één van die vrienden een artikel koopt uit de afbeelding. Die commissie varieert van 4 tot 35 procent. ‘Wij willen iedereen die houdt van mode in staat stellen om zijn of haar stijl te delen en een social salary te verdienen’, aldus Harry Markl aan FashionUnited.

Volgens Browzinn zijn er inmiddels al meer dan twee miljoen items van 10.000 verschillende merken te vinden op de applicatie. Wekelijks moeten daar nog eens 200.000 items bijkomen.

Instagram

De app komt nadat Instagram vorige week zijn sociale medium een duwtje richting de e-commerce gaf. Het platform heeft in stilte een optie toegevoegd om een betaalmiddel, zoals een creditcard of bankpas, te koppelen aan de het platform. Hiermee is het doen van aankopen bij Instagram weer een stap dichterbij.