Twinkle | Digital Commerce

Van blauwe bussen naar blauwe fietsen: CoolblueFietst

2018-05-14
17991012
  • 1:17

Het werd gepresenteerd als een 1-april-grap, maar is het niet: Coolblue start met een eigen bezorgdienst per fiets. Inwoners van Eindhoven en Den Haag zien vanaf vandaag de eerste blauwe 'pakfietsen' over straat gaan.

Een groene ontwikkeling bij de blauwe reus: Coolblue zegt het eerste Europese e-commerce bedrijf te zijn dat eigen fietskoeriers inzet voor de aflevering van kleine pakjes. Die worden binnen een tijdvak van een uur thuisbezorgd; klanten krijgen een kwartier van tevoren het exacte tijdstip per sms toegestuurd. 'En misschien wel het mooiste aan CoolblueFietst: het is groen. En blauw natuurlijk. Heel blauw,” luidt het olijke commentaar van Beginbaas Pieter Zwart.

Vanuit de winkel

Coolblue hoopt de dienst, die nu nog aangeboden wordt vanuit de winkels in Eindhoven en Den Haag, snel op te schalen en zoekt daarvoor zo'n 250 'Pakketverzorgers'. Het bedrijf heeft daarnaast winkels in Rotterdam, Groningen, Utrecht en Amsterdam, van waaruit de pakfietsen straks ook beleverd kunnen worden. 'Je pakketje wordt met een glimlach bezorgd vanuit de Coolblue-winkels, door échte Coolblue’ers', aldus Zwart.

Op de fiets

Bezorging per fiets wint aan populariteit; andere e-tailers, zoals wehkamp, besteden die activiteiten uit aan Fietskoeriers.nl, vorig jaar winnaar van de Game Changer Award. De start-up sloot vorig jaar een partnerschap met retourdienst ReplaceDirect en collega Redjepakketje. Ook vervoerders als DPD en PostNL maken in toenemende mate gebruik van de tweewieler.