Twinkle | Digital Commerce

Fietskoeriers.nl start tijdvaklevering vanaf 2018

2017-09-12
1500844
  • [nieuws]
  • 1:34

Fietskoeriers.nl levert momenteel pakketjes aan zijn klanten in de avonduren, maar wil de bezorgtijden vanaf volgend jaar uitbreiden naar de middag. Klanten kunnen daardoor straks zelf tijdvakken selecteren.

Dat vertelt Fietskoeriers.nl- commercieel directeur Eddy te Rietstap aan Twinkle. 'We willen ons verder concentreren op last mile fietsdiensten en blijven ook same day delivery aanbieden.' Om die focus te bewerkstellingen, kondigde het bedrijf gisteren aan klanten een samenwerking aan met logistieke collega Redjepakketje, voor de zendingen die per auto naar buitengebieden vervoerd worden. De twee bedrijven bundelen de krachten vanaf volgende week.

Achter elkaar aan

'We reden buiten steden praktisch met twee auto's achter elkaar aan', aldus Te Rietstap. 'Wij willen de duurzaamste vervoerder zijn, dat was ons dus een doorn in het oog. Daarom besloten we de handen ineen te slaan.' De pick-ups bij klanten, ritjes naar het sorteercentrum en pakketvervoer in de dertig steden waar Fietskoeriers.nl actief is, houdt het bedrijf in eigen hand.

Meer steden

De nieuwe samenwerking is één van de ontwikkelingen bij het bedrijf, dat flink probeert op te schalen in het licht van de aankomende feestdagen. 'Eerder dit jaar vielen leveringen tijdens Pinksteren veel retailers tegen, omdat er een enorme piek in bestellingen was. Wij proberen de volumes vast te vergroten', zegt Te Rietstap. De dertig steden waarin Fietskoeriers.nl momenteel actief is, moeten er vijfenveertig worden, aldus de ceo. 'Er mist nog veel in het bezorglandschap, zoals een goede performance bij de eerste afleverpoging. Die ligt gemiddeld genomen een stuk lager dan de 98 procent die wij realiseren.'

Game Changer

Fietskoeriers.nl sloot eerder dit jaar een partnerschap met ReplaceDirect, waarvoor het de logistieke activiteiten rondom de retouren verzorgt. Voor zijn netwerk van fietskoeriers, dat 'een groene propositie aan een wow-experience aan de deur koppelt', kende de vakjury het bedrijf tijdens de Shopping Awards 2017 een Game Changer Award toe.