Twinkle | Digital Commerce

FuturumShop levert per PostNL-fiets in Amsterdam

2017-05-28
1632918
  • [nieuws]
  • 1:05

Futurumshop is samen met PostNL een proef gestart rond duurzame bezorging in Amsterdam. Het bedrijf stelde zichzelf in december al als doel om nog dit jaar 40 procent van alle bestellingen duurzaam te bezorgen.

De orders van Futurumshop worden door PostNL per (bak)fiets en elektrische voertuigen geleverd. CEO Harmen van der Meulen heeft eerder op deze website in verschillende blogs gesteld dat de e-commerce branche duurzamer moet worden.

Alle grote steden
‘Online shops zijn de laatste vijftien jaar uitgegroeid tot een fantastische bedrijfstak’, zegt hij. ‘Echter, ik ben mij ook bewust van de keerzijde van dit succes. Dieselbusjes rijden af en aan door de straten en op inefficiënte wijze worden de pakketjes door vele vervoerders afgeleverd. Het aantal vervoersbewegingen neemt verder toe en hiermee ook de uitstoot van fijnstof en andere ongezonde stoffen. Mede daarom hebben we besloten om in te zetten op duurzame stadsbezorging in alle grote steden.’

Hergebruiken
Samen met Fietskoeriers.nl bezorgt Futurumshop al zijn pakjes per fiets in thuisstad Apeldoorn. Van der Meulen kondigde in zijn blogs aan dat het bedrijf samen met PostNL ook verzendverpakkingen wil hergebruiken. PostNL neemt sinds vorige week oude elektrische apparaten mee zonder daarvoor kosten te rekenen.