Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp in zee met Fietskoeriers.nl

2017-11-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Wehkamp start in twaalf steden met bezorging per fietskoerier. De e-tailer heeft daartoe een samenwerking gesloten met DHL en Fietskoeriers.nl.

De milieuvriendelijke last-mile bezorging past in de steeds drukker wordende steden, vindt wehkamp. 'Om aan de wensen van de klant te kunnen blijven voldoen en om steden bereikbaar te houden, is samenwerken belangrijk, ook in die laatste kilometers', zegt Sander Bolmer, director Warehousing & Distribution. 'Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken én samen blij maken.'

Tijdvak kiezen

Fietskoeriers.nl gaat bestellingen van wehkamp afleveren in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Arnhem, Deventer, Hilversum, Hengelo, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Zwolle. De 'groene' vervoerder, die in maart dit jaar beloond werd met een Game Changer-onderscheiding bij de Shopping Awards, start in het nieuwe jaar met tijdvaklevering, zodat klanten zelf een bezorgtijd kunnen kiezen.

Landelijke dekking

Wehkamp verstuurt jaarlijks meer dan tien miljoen pakketten. Fietskoeriers.nl, dat naar eigen zeggen als eerste en enige landelijke speler pakketten per fiets aflevert, is actief in dertig Nederlandse steden; daarbuiten zet het ook elektrische auto's in. Het bundelt negentien fietskoeriersbedrijven onder zijn naam.