Twinkle | Digital Commerce

Game Changer Award voor Fietskoeriers.nl

2018-01-04
1364766
  • [nieuws]
  • 1:38

Fietskoeriers.nl verlaat Huis ter Duin met de Game Changer Award, een vakprijs voor het meest innovatieve, verrijkende Nederlandse e-commerce initiatief in 2016. De winnaar voorziet in een flexibel, duurzaam en schaalbaar alternatief op de Nederlandse bezorgmarkt.

Uit de vele ingezonden cases werden Active Ants, Centraal Beheer en Fietskoeriers.nl genomineerd door de vakjury. Het keurkorps beoordeelde de kanshebbers vanmiddag in Huis ter Duin, waar ze met passie hun ondernemersverhaal vertelden.

Active Ants nam vorig jaar een gerobotiseerd e-fulfilmentcenter in gebruik en een ingenieuze inpakmachine met een automatische printkop voor gedrukte pakketten. Dankzij knappe integraties weet het bedrijf fouten zo goed als te elimineren, wat klanten en eindklanten ten goede komt.

Centraal Beheer was genomineerd voor de geautomatiseerde chattoepassing waarmee vorig jaar 250.000 klanten naar tevredenheid werden geholpen. ‘Persoonlijk, oplossingsgericht en positief’, aldus de inzender. Kostenbesparend bovendien, door de enorme afname van het e-mailverkeer die werd gerealiseerd.

Fietskoeriers.nl nam de prestigieuze prijs vanavond in Noordwijk in ontvangst. Onder die vlag werken achttien professionele, lokale, fietskoeriersbedrijven samen. Met opgeteld zo’n zeshonderd fietskoeriers bezorgen ze webwinkelpakjes en andere zendingen same day en next day in 29 verschillende Nederlandse steden, die ieder een eigen hub hebben. Vorig voorjaar werd een grote slag gemaakt, toen auto’s op groengas zendingen tussen de hubs gingen vervoeren. De first mile en de last mile worden afgelegd met de fiets, een duurzaam alternatief voor de bezorging door busjes in binnensteden.

De jury over de winnaar: ‘Fietskoeriers.nl heeft een netwerk van fietskoeriers gecreëerd, die opereren onder dezelfde standaarden. Het koppelt een groene propositie aan een wow experience aan de deur. Fietskoeriers.nl waardeert lokaal werkgeverschap, hanteert een zeer transparant model, staat open voor allerlei vormen van samenwerking en weet behalve op duurzaamheid ook op prijs te concurreren met de grote partijen in de markt. Daarmee zet Fietskoeriers.nl een nieuwe standaard in delivery.’

Naast de Shopping Award Game Changer werden de DHL Cross-border Award, zes Excellence Awards en elf Publieksprijzen XL uitgereikt. Ook was er aandacht voor de Lightspeed Ecommerce50.