Twinkle | Digital Commerce

DPD brengt pakketten in Eindhoven met de fiets

2018-05-14
1000561
  • [nieuws]
  • 1:09

Bezorgdienst DPD levert pakketten nu ook met de fiets. De nieuwe bezorgoptie is in Eindhoven beschikbaar voor zowel consumenten als zakelijke klanten.

De dienst met de tweewielers komt voort uit een samenwerking tussen de pakketbezorger en Fietskoeriers.nl. In de toekomst moet ook de rest van Nederland gebruiken maken van de service.

Duurzaamheid

De nieuwe bezorgoptie is onderdeel van een compensatieprogramma van DPD om uitstoot van CO2 in de transport terug te brengen. Daarnaast zorgt het voor een sterke positie op het gebied van duurzame pakketbezorging voor zowel DPD als Fietskoeriers.nl. 'Het is weer een mooie stap naar duurzame, CO2 neutrale bezorging aan onze klanten', aldus ceo Eric Dietz van DPD Nederland.

Snelle levering

Naast duurzaamheid is ook snelheid een reden om de dienst te introduceren. Bij files worden pakketten sneller bezorgd in dichtbevolkte gebieden. 'Deze dienst past perfect in onze strategie om de vervoerder van de laatste kilometer te zijn', vertelt commercieel directeur Colette van Boxtel van Fietskoeriers.nl.

PostNL

Bezorger PostNL startte vorig jaar in samenwerking met FuturumShop een proef om met de fiets te bezorgen in Amsterdam. HelloFresh en Albert Heijn bezorgen boodschappen en maaltijden ook al met de fiets.