Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt pakketjes in de auto

2018-04-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:31

Leden van Amazon Prime kunnen sinds kort hun bestelde pakketjes ook in de auto laten bezorgen. De e-tailer breidt zijn Amazon Key programma uit met In-Car-Delivery.

Leden met voertuigen die de software van de Amazon Key-applicatie ondersteunen, hebben nu de optie om pakketten in hun auto te laten brengen. Mits deze in een openbare ruimte staat. Voor de nieuwe dienst hoeven Prime-leden geen extra kosten te betalen. de In-Car-Delivery is in 37 steden in Amerika beschikbaar en werkt met Same Day Delivery, Two Day Delivery en Standard Shipping. 

Consumenten die graag pakketjes in hun auto willen ontvangen, bijvoorbeeld na een drukke werkdag, hoeven alleen de Amazon Key applicatie te downloaden en hun account te verbinden met hun car service account. Werknemers van Amazon krijgen een eenmalige optie om de kofferbak te openen. Wanneer dit gebeurt, krijgen consumenten een waarschuwing. Zo kunnen de klanten precies bijhouden wanneer hun auto is geopend voor de levering.

Amazon Key

De e-tailer introduceerde eind vorig jaar Amazon Key. Waarmee het bij de Amerikanen thuis komt voor het bezorgen van producten of het uitlaten van de hond. Met de dienst kunnen consumenten onder meer gebruikmaken van de professionals van Amazon Home Services, de schoonmakers van Merry Maids en de hond laten uitlaten door Rover.com. Sinds enkele weken is die dienst in heel Amerika beschikbaar. Eerder dit jaar kocht Amazon videodeurbelbedrijf Ring voor meer dan een miljard dollar. Hiermee krijgen consumenten meer grip op de last-mile delivery van pakketten.

SEAT

Amazon is niet de enige die in de kofferbak bezorgt. Autofabrikant SEAT test, in samenwerking met parkeergaragebouwer Saba, een app waarmee boodschappen rechtstreeks in de auto worden gebracht. De proef duurt nog tot juni.