Twinkle | Digital Commerce

Betaalapplicatie OK morgen 'live' bij Deen

2018-04-24
1000664
  • 1:08

Een vestiging van Deen supermarkten aan de Rijnstraat in Amsterdam is vanaf morgen de eerste super die gebruikmaakt van de mobiele betaalapplicatie OK. Ook Coop, Dirk, Spar en Dekamarkt gaven eerder aan van de applicatie gebruik te gaan maken.

Consumenten die middels de applicatie willen betalen, kunnen dat zowel in webwinkels als in fysieke winkels doen. Door een directe koppeling kan het digitale betaalproces tot maximaal dertig seconden worden teruggebracht. Aan het einde van dit jaar verwacht OK zo'n 15.000 acceptatiepunten in Nederland.

Vorige maand gaf directeur Leendert van Eck van Deen Supermarkten nog aan enthousiast te zijn over de applicatie: 'Wij starten in april met vestigingen in Amsterdam en Diemen, om snel daarna de uitrol naar de rest van onze filialen te maken. Naast gebruiksgemak voor onze klanten, biedt het OK-platform ons de mogelijkheid om de wereld van online en offline aan elkaar te koppelen.'

Eén account

Om met de OK-app te betalen, hoeven consumenten bij één enkel account in te loggen. Hierdoor komen ze in een klap bij alle aangesloten partners terecht. In de toekomst wil OK het kopen van tickets mogelijk maken, die dan meteen in de applicatie geleverd worden.