Twinkle | Digital Commerce

Seat test levering boodschappen in kofferbak

2018-01-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

SEAT test, in samenwerking met parkeergaragebouwer Saba, een app waarmee boodschappen rechtstreeks in de kofferbak worden geleverd. De Spaanse autofabrikant wil klanten via de mobiele applicatie 'Droppit' orders in hun eigen auto laten bezorgen.

Droppit, beschikbaar voor zowel iOS als Android, laat consumenten hun gewenste bestelling door bezorgdiensten Deliberry of Glovo bezorgen in een parkeergarage van Saba naar keuze.

Bestelling koppelen

Klanten die gebruik willen maken van de app, dienen na bestelling hun autosleutels bij werknemers van Saba achter te laten. Zij houden bij aan welke auto welke bestelling is gekoppeld. De bewuste bestelling wordt vervolgens in de juiste auto bezorgd. In de toekomst moet Droppit via vingerafdrukscan de auto aan de juiste klant koppelen.

Cardrops

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke proef wordt gehouden. In 2012 werd Cardrops gelanceerd, een vergelijkbare bezorgoptie waarbij leveringen ook rechtstreeks in de auto worden geleverd. En ook Volvo startte in 2016 met een 'In-car delivery'.

De proef duurt zes maanden en vindt plaats in Barcelona. Aan de pilot doen twee parkeergarages van Saba mee