Twinkle | Digital Commerce

Amazon bij steeds meer Prime-huishoudens over de drempel

2018-04-06
980551
  • 1:11

Alle Prime-abonnees in de Verenigde Staten kunnen vanaf nu gebruikmaken van het Amazon Key-programma, waarmee ze op afstand via een applicatie toegang tot hun huis kunnen verlenen.

Het systeem kan worden ingezet voor in-home delivery door Amazon; die extra optie blijft echter voorlopig voorbehouden aan inwoners van 37 geselecteerde steden in het land. Met één van de slimme sloten en bijbehorende functionaliteiten van het Key-programma kunnen Prime-abonnees gezinsleden, vrienden, maar ook dienstverleners toegang verschaffen tot hun huis.

'Het is een geweldige service voor drukke families: je hoeft je geen zorgen meer te maken over het geven van sleutels aan serviceproviders zoals schoonmakers. In plaats daarvan kun je hen een eigen code geven, rechtstreeks vanuit je Amazon Key App', zegt Rohit Shrivastava, general manager van het Amazon Key-programma. 'We zijn verheugd dat klanten in het hele land nu gebruik kunnen maken van deze handige functies.'

Onbemande leveringen

Amazon Key werd in november gelanceerd in de Verenigde Staten. Met de landelijke beschikbaarheid van het programma zet de e-tailreus een stap verder op de markt van levering op onbemande locaties. Daartoe nam Amazon recentelijk ook slimme deurbelmaker Ring over. Om de controle op de last mile aan te scherpen, maakt Amazon tegenwoordig ook foto's van bezorgde pakketten als bewijs van aflevering.