Twinkle | Digital Commerce

Amazon komt letterlijk bij klanten thuis

2017-10-25
1000561
  • 1:04

Amazon komt vanaf 8 november bij Amerikanen thuis voor het bezorgen van producten of het uitlaten van de hond. De nieuwe service Amazon Key geeft het bedrijf letterlijk de sleutel van de woning van de klant, zodat hij niet meer thuis hoeft te zijn.

Amazon zegt Key niet te beperken tot het leveren van producten in de keuken. Ook kunnen klanten een beroep doen op de professionals van Amazon Home Services, de schoonmakers van Merry Maids en de hondenuitlaters van Rover.com.

Installatie

Klanten in 37 Amerikaanse steden kunnen alvast een In-Home Kit aanschaffen voor $249,99, met daarin een Cloud Cam en een ‘slim’ slot. Die apparaten kan de klant dan zelf of door Amazon laten monteren in de woning, zodat koeriers en dienstverleners de deur kunnen openen zonder sleutels of wachtwoorden.

Bezorger volgen

Tijdens en na de bezorging kunnen de bewoners in de bijbehorende app de koerier of dienstverlener via de Cloud Cam in de gaten houden. Is de klant niet tevreden, dan kan hij een beroep doen op Amazon’s Happiness Guarantee.

Gratis dienst

Prime-leden maken, na installatie, gratis gebruik van de Key-service. Producten kunnen nog dezelfde dag geleverd worden.

Lees ook:
Video: Walmart bezorgt als je niet thuis bent (25-9-2017)