Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp schaalt volautomatisch dc op

2018-02-05
1000562
  • 1:14

Wehkamp start met de bouw van een tweede distributiecentrum in Zwolle. Het nieuwe gebouw komt naast het huidige, volautomatische magazijn, waardoor de e-tailer straks meer dan 200.000 orders per dag kan verzenden.

In totaal beschikt de nummer 3 van de Twinkle100 naar verwachting eind dit jaar over een nieuw gebouw van 60.000 vierkante meter op bedrijventerrein Hessenpoort. Wehkamp verhuisde zijn fulfilment-activiteiten ruim twee jaar geleden van Dedemsvaart naar thuishaven Zwolle. Door de uitbouw ontstaan 'honderden' nieuwe banen.

Investering

Wehkamp investeert samen met vastgoedpartner WDP ruim 40 miljoen euro in de bouw van het distributiecentrum. De verhuizing naar het huidige magazijn in Zwolle staat nog vers in de financiële balans gegrift van moederbedrijf RFS Holland Holding: de flinke kosten die de transitie met zich meebracht, trokken boekjaar 2015/16 flink in het rood.

Met de huidige verkoopcijfers is uitbreiding echter nodig, benadrukt coo Maarten Tibosch: 'Wij willen verder investeren in groei en innovatieve oplossingen, zowel voor onze klanten als voor onze partners. Deze extra ruimte geeft ons enorme flexibiliteit om assortiment toe te voegen en zorgt ervoor dat we de snelste en de betrouwbaarste blijven'.

Duurzaam

Bij de bouw van het pand investeert wehkamp in duurzame elementen als zonnepanelen, ledverlichting en een warme-koudeopslag. De aandacht voor het milieu vertaalde zich kortgeleden naar een samenwerking met Fietskoeriers.nl, dat in twaalf steden pakketten bezorgt voor de e-tailer.