Twinkle | Digital Commerce

Alibaba wil nieuw distributiecentrum openen in Frankrijk

2018-01-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De Chinese e-commerce gigant Alibaba wil zich meer richten op de Franse markt. De opening van een nieuw distributiecentrum in Frankrijk moet daarbij helpen.

Dat meldde ceo Jack Ma deze week tijdens het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron in China. 'Ik zal binnenkort naar Frankrijk gaan om een memorandum van overeenstemming te ondertekenen over een Alibaba-partnerschap, inclusief logistiek, betalingsoplossingen en e-commerce', zei Ma volgens Frans krant Le Revenu. Waar en wanneer het centrum gebouwd wordt, is nog niet bekend.

JD.com

Tegenhanger JD.com maakte deze week bekend twee miljard euro aan Franse importproducten te gaan verkopen. Dit meldde de Chinese e-tailer naar aanleiding van hetzelfde bezoek van Macron waarbij ook ceo Richard Liu aanwezig was.

Eerder plannen in Nederland

In 2016 was Alibaba nog van plan een distributiecentrum te openen in Weert. 'We schatten dat Alibaba een distributiecentrum wil bouwen van tussen de tien en twintig hectare', zei wethouder Frans van Eersel destijds tegen lokale omroep 1Limburg.