Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp’s magazijnverhuizing zet RFS in het rood

2017-05-28
1511850
  • [nieuws]
  • 1:22

Wehkamp’s overgang naar een nieuw distributiecentrum in Zwolle heeft flinke invloed gehad op de resultaten van RFS Holland Holding. Het moederbedrijf sloot boekjaar 2015/16 mede door dit enorme project met een nettoverlies van 21,2 miljoen euro af.

Het duurde nog een half jaar voor wehkamp, dat goed is voor driekwart van de groepsomzet van 750 miljoen euro (+6 procent), zijn oude dc in Dedemsvaart na de verhuizing naar Zwolle op slot kon doen. Ook heeft de pure player nog een magazijn in Maurik.

Niet zomaar voltooid
‘Een verhuizing is natuurlijk niet zomaar gedaan’, vertelt een woordvoerster van wehkamp aan Twinkle. ‘Je kunt niet het ene dc direct op slot doen en het nieuwe aanzetten. We hebben altijd in de planning gehad om gefaseerd te gaan verhuizen. Toen ons nieuwe dc in september 2015 open ging, wilden we de overgang tijdens de drukke feestmaanden tijdelijk stopzetten, waardoor alles wat langer heeft geduurd. Ook wilden we niet dat onze klanten iets zouden merken van de verhuizing. Achteraf is dit allemaal zeker de moeite waard geweest.' 

Lichte daling bedrijfsresultaat
Zonder alle eenmalige kosten voor de verhuizing en bijvoorbeeld ook de overname door Apax daalde het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) van RFS slechts licht van 45,6 miljoen euro naar 44,1 miljoen euro in boekjaar 2015/16, dat eindigde in maart.

Create2Fit en fonQ in andere handen
RFS Holland Holding heeft in boekjaar 2016/17 twee dochterbedrijven uit zijn portfolio van de hand gedaan, te weten Create2Fit en fonQ. Blijven over: wehkamp en Lacent. FonQ werd teruggekocht door voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer.