Twinkle | Digital Commerce

De Bijenkorf voegt dc's samen voor snellere levering

2018-01-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Bijenkorf wil in 2019 zijn distributiecentra samenvoegen. Bestellingen moeten door de samensmelting in de toekomst sneller op de plaats van bestemming zijn. 

Het samenvoegen betekent dat het distributiecentrum in Woerden sluit, hierdoor komen 143 medewerkers op straat te staan. 'Het voorgenomen besluit is gebaseerd op de overtuiging dat dit nodig is om ook in de toekomst succesvol te blijven als omnichannel retailer', zegt ceo Giovanni Colauto in het persbericht. De Bijenkorf verwacht dat de werkgelegenheid in de toekomst met ongeveer 300 banen toeneemt.

Op dit moment is er sprake van overlappende werkzaamheden in beide dc's. Winkels worden bevoorraad vanuit Woerden en online bestellingen afgehandeld in het distributiecentrum van leverancier Ingram Micro in Waalwijk. De Bijenkorf wil de volledige distributie toewijzen aan een gespecialiseerde dienstverlener en is in gesprek met Ingram Micro over een locatie in de regio Tilburg/Waalwijk.

Aandeel webshop

15 tot 20 procent van de totale omzet van de Bijenkorf komt vanuit online verkoop. Het is daarmee het hardst groeiende verkoopkanaal van de warenhuisketen. Ook zijn de online verzendkosten geschrapt voor klanten met een Bijenkorf-account.