Twinkle | Digital Commerce

Picnic op koers voor 1 procent supermarktaandeel eind 2018

2018-01-04
1408793
  • [nieuws]
  • 1:37

Michiel Muller verwacht dat de omzet van Picnic dit jaar zal verdrievoudigen richting de 300 miljoen euro, bericht de Volkskrant. Daarmee zou de websupermarkt over een jaar goed zijn voor zeker een procent van de boodschappenmarkt.

Muller toont zich bij verificatie minder uitgesproken dan de Volkskrant bericht: ‘We verwachten dit jaar weer goed door te groeien’, zegt hij tegen Twinkle. ‘Het tempo hangt uiteraard af van waar we dit jaar allemaal van start zullen gaan.’

Met een Nederlandse omzet van 13,5 miljoen in 2016 bezet Picnic plek 93 in de Twinkle100. In het afgelopen jaar zou de omzet tegen de 100 miljoen euro zijn uitgekomen, aldus Muller eerder deze week in het AD. De groei (gemiddeld 5 procent per week) zit er goed in en een top-10 positie in de Twinkle100 ligt voor volgend jaar in het verschiet.

1 procent van de huishoudens

Volgens onderzoeksbureau GfK bediende Picnic afgelopen november al meer dan 1 procent van de Nederlandse huishoudens. Over heel 2017 zou 1,7 procent van de huishoudens er gekocht hebben. Bij de huidige omzetgroei schiet het aandeel in de supermarktbranche (in 2017 goed voor circa 35,5 miljard euro) eind dit jaar door de 1 procent. Volgens Muller is Picnic in 2020 winstgevend, tekent de Volkskrant op.

Vijf distributiecentra en zeventig hubs

Picnic, dat vorig voorjaar 100 miljoen euro groeikapitaal ontving van een aantal Nederlandse families, wil tot 2020 ongeveer tienduizend mensen aannemen, vijf distributiecentra en zeventig hubs openen. De websuper verzendt vanuit een deel van Boni’s distributiecentrum in Nijkerk en vanuit Utrecht, waar een compleet nieuw dc wordt opgetrokken.

Picnic in Amsterdam

Ook in Diemen komt er zo’n high tech dc, waarvoor nu al ‘Personal Shoppers’ worden geworven. Van daaruit zal Picnic in eerste instantie plaatsen ten zuiden van Amsterdam gaan bedienen, uiteindelijk wil de pure player ook in de hoofdstad actief worden. Op de vraag of dat laatste in 2018 zijn beslag houdt Muller zich tegenover Twinkle op de vlakte: ‘Wellicht, maar het is nog niet zeker.’