Twinkle | Digital Commerce

Picnic verdubbelt capaciteit met extra dc

2017-12-13
1000562
  • 1:14

Terwijl het Utrechtse distributiecentrum van Picnic nog in aanbouw is, maakt de online boodschappendienst bekend dat er een nieuw magazijn in Diemen komt. Met dat centrum erbij verdubbelt de capaciteit.

Diemen biedt Picnic vanaf eind januari een uitvalsbasis voor de geplande uitbreiding naar steden in Noord- en Zuid-Holland, zoals Haarlem, Hoofddorp, Bennebroek en Heemstede. Het biedt plaats voor zowel gekoelde als houdbare producten op zo'n 10.000 vierkante meter vloeroppervlak en biedt werkgelegenheid voor ongeveer 300 logistieke krachten.

Ten zuiden van Amsterdam

Daarnaast zoekt Picnic nog steeds ruimte voor het opzetten van lokale hubs om de aanvoer van boodschappen in diverse gebieden te faciliteren. 'Het distributiecentrum in Diemen zorgt ervoor dat we in steden ten zuiden van Amsterdam kunnen starten, ook daar is veel vraag naar gratis bezorging tegen de laagste prijs.' De online super zegt dit jaar zijn klantenbestand verdriedubbeld te hebben naar 85.000; in januari werd in zes steden bezorgd, op dit moment zijn dat er 30, onder meer rondom Den Haag en Rotterdam.

Meer opties

Op basis van zijn omzet uit 2016 veroverde Picnic dit jaar voor het eerst een plek in de Twinkle100. Naast de uitbreiding van het bereik experimenteert het boodschappenplatform momenteel met zondagbezorging en denkt het na over het inzetten van zijn logistieke netwerk voor dienstverlening van meer dan food.

Lees ook: 'Muller: 'Onze eerste stap naar landelijk bereik' (15-08-'17)