Twinkle | Digital Commerce

Tilburg krijgt twaalf PostNL-pakketkluizen

2017-12-04
980550
  • 1:08

PostNL plaatst twaalf nieuwe Pakket- en Briefautomaten in Tilburg in een uitbreiding van zijn proef met de onbemande kluizen. De vervoerder wil zo meer inzicht verkrijgen in keuzes die een gebruiker maakt bij het ontvangen en verzenden van pakketten.

Almere, waar de proef een jaar geleden startte, krijgt er ook zeven automaten bij. Vanaf januari zet PostNL de automaten die post- en pakketverzending combineren, in meerdere steden neer. De onbemande afhaalpunten zijn 24-7 beschikbaar, heeft plaats voor pakketten met verschillende groottes en opent door middel van een unieke code die de ontvanger per sms of email toegestuurd krijgt.

Enthousiaste reacties

De nieuwe automaten krijgen grotere kluizen vanwege de positieve reacties van gebruikers tot nu toe. Deelnemers van de pilot in Almere en Limburg, waar inmiddels ook een proef loopt, geven aan dat de automaten hen veel gemak bieden; tachtig procent is heel tevreden. De automaten zijn volgens consumenten veilig in gebruik.

'Kwart van leveringen in 2022 onbemand'

De positieve resultaten uit de proef sluiten aan bij de voorspelling van de expertgroep Innovatie & E-Fulfilment van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow; volgens de kenners nemen onbemande leveringen in de nabije toekomst een flinke vlucht en zal tegen 2022 een kwart van de bezorgingen bij dergelijke automaten plaatsvinden.