Twinkle | Digital Commerce

Multichannelers onverminderd aan kop in omzetgroei

2017-12-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

De online omzet steeg in het derde kwartaal van dit jaar met 20,8 procent. Dat meldt het CBS in de resultaten van de Kwartaalmonitor Detailhandel. Opnieuw groeide de omzet bij multi-channelers sterker dan bij pure players.

De 'winkels waarbij de verkoop via internet een nevenactiviteit is', zagen de bestedingen met 24,1 procent toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar; bij de pure webwinkels bedroeg de groei 18,5 procent. Ook in het tweede kwartaal zat de meeste groei bij de multi-channelers. In september boekten ze zelfs een record met een groeicijfer van 31 procent ten opzichte van 2016. In de totale detailhandel namen de omzetten gemiddeld met 4,7 procent toe. 

Optimisme

Ondernemend Nederland spreekt zich positief uit over het nieuwe jaar: bijna de helft verwacht een toename van de inkomsten. Volgens het CBS is het optimisme vooral groot bij supermarkten en handelaars in consumentenelektronica. Die laatste categorie leverde overigens online flink wat groei in tijdens het tweede kwartaal van dit jaar: van 19 naar 8 procent groei, meldt de Thuiswinkel Markt Monitor.

De positieve verwachtingen werken door in werkgelegenheid; één op de zeven ondernemers verwacht in het nieuwe jaar zijn personeelsbestand uit te breiden.