Twinkle | Digital Commerce

Fadello levert nog dezelfde avond bij De Buren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Fadello en De Buren werken vanaf januari samen. Consumenten kunnen pakketten die via Fadello verstuurd worden, door deze samenwerking nog dezelfde avond met een afhaalcode of via een app ophalen in een onbemand kluisje van De Buren.

Volgens Fadello’s CCO Martijn Berkhout speelt de vervoerder op deze manier in op consumenten die controle willen hebben over de last mile. Hij noemt in een persbericht een onderzoek van GFK van dit jaar, waaruit blijkt dat ‘35 procent van de consumenten immers aangeeft het belangrijk te vinden hun pakket zelf op te kunnen halen.’

Uitbreiding
Start-up Fadello werkt inmiddels samen met diverse logistieke partijen als Paazl en Bubble Post en biedt same day deliveryDe Buren breidt ondertussen het aantal afhaallocaties steeds verder uit. Onlangs nam bpost een ‘substantieel’ belang in het Twentse bedrijf, dat de ambitie heeft minimaal duizend afhaallocaties in Nederland te willen bouwen.

Pilot met Bruna
Momenteel staat dat aantal op ongeveer vijftig, waarvan een gedeelte in Bruna-winkels. Bruna geeft aan tevreden te zijn met de pilot en wil de kluisjes meenemen in de transformatie van zijn winkels naar Bruna Hubs.