Twinkle | Digital Commerce

Opnieuw stakingsdreiging bij Amazon Duitsland

2017-12-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Bij het grootste distributiecentrum van Amazon in Duitsland dreigen personeelsleden opnieuw het werk neer te leggen voor meerdere dagen. Vakbond Verdi roept Amazon-medewerkers in Bad Hersfeld opnieuw op te staken tot en met zaterdag.

De vakbond, die al jaren hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden voor personeelsleden in het logistieke centrum probeert te bedingen, verwacht dat honderden medewerkers meedoen. Op 13 en 14 december leidde de vakbond ook al het initiatief bij stakingen op twee Amazon-locaties in Noordrijn-Westfalen.

Ongecharmeerd

Al sinds 2013 wordt er geregeld gestaakt in Amazons distributiecentra bij de oosterburen. Een jaar geleden gebeurde hetzelfde in de dagen voor kerstmis. Een charmeoffensief dat de e-tailreus kort daarvoor organiseerde voor zijn Duitse medewerkers, mocht niet baten.

Beschuldigingen

Onlangs kwam Amazon ook in Groot-Brittannië onder vuur te liggen toen een journalist berichtte over misstanden in de logistieke centra waarop hij stuitte in een vijf weken durende undercover-actie, ironisch genoeg op dezelfde dag dat bekend werd dat Jeff Bezos inmiddels de rijkste man ter wereld is. Vier jaar geleden beschuldigde ook de Duitse publieke zender ARD de e-commerce gigant van 'neonazistische praktijken'.