Twinkle | Digital Commerce

Amazon komt met charmeoffensief voor personeel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Amazon is voor het eerst een personeelscampagne gestart om de goede werkomstandigheden op kantoor en in logistieke centra te benadrukken. In Duitsland besteedt de retailer met de leus ‘Hier bin ich richtig’ aandacht aan de kansen van zijn personeel.

Amazon heeft, vooral bij onze oosterburen, meerdere malen onder vuur gelegen vanwege de arbeidsomstandigheden in de logistieke centra. Zo schetste een documentaire van de publieke zender ARD in 2013 het beeld dat medewerkers van Amazon worden geïntimideerd door beveiligers met neonazistische sympathieën.

Stakingen
Ook wordt er al jaren regelmatig gestaakt door personeel van Duitse magazijnen, omdat zij te weinig zouden verdienen, te hard moeten werken en een enorme tijdsdruk ervaren tijdens hun werk. Amazon besluit nu zelf een positief geluid de wereld in te sturen door de carrièrekansen en het gezondheidsprogramma binnen het bedrijf te benadrukken.

Gezonde werkplek
Een interview met HR-directeur Robert Marhan leert dat Amazon bijvoorbeeld enquêtes uitstuurt en werkgroepen en vergaderingen organiseert om de persoonlijke verhalen van medewerkers te horen. ‘Wij bieden aantrekkelijke, veilige en gezonde werkplekken in een omgeving die wordt gedomineerd door technologie en innovatie, en die dus nieuwe kansen biedt’, vertelt hij.