Twinkle | Digital Commerce

Logistieke stakingen treffen Amazon in drukste periode

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Amazon wordt in Duitsland in de drukste dagen van het jaar getroffen door een staking van zijn logistieke personeel. Vakbond Verdi riep zijn leden op om de pure player tijdelijk de rug toe te keren voor betere arbeidsvoorwaarden.

De stakingsgolf van het Duitse magazijnpersoneel duurt al sinds 2013. Het gaat om betere arbeidsvoorwaarden, zoals een hoger loon en een betere ziekteregeling. In drie distributiecentra - Graben, Rheinberg en Werne - wordt gestaakt op 23 en 24 december. Medewerkers in Koblenz hebben op 19 december al het werk neergelegd, meldt Internet World.

Neonazipraktijken
Amazon werd in het verleden al in verlegenheid gebracht toen de Duitse publieke zender ARD een documentaire uitzond waarin het beeld werd geschetst dat magazijnmedewerkers worden geïntimideerd. Naar aanleiding van deze uitzending startte Amazon een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden.

Charmeoffensief
De documentaire en de vele stakingen van de afgelopen jaren hebben Amazon als werkgever in een negatief daglicht gezet. Om dit tij te keren kwam de retailer deze zomer met een charmeoffensief in de vorm van een personeelscampagne. Met de leus ‘Hier bin ich richtig’ besteedde Amazon aandacht aan de kansen van zijn personeel.