Twinkle | Digital Commerce

PostNL bezorgt 32,9 miljoen feestdagenpakjes

2017-12-27
1000562
  • 1:10

PostNL maakt de balans op na de kerstdagen: dit jaar staat de teller op 32,9 miljoen bezorgde pakketten. Avond- en zondagbezorgingen worden steeds populairder, net als pakketpunten.

'Als je alle pakketjes achter elkaar zou leggen, dan zou het van Amsterdam tot Sydney reiken', aldus de vervoerder. Nederlandse consumenten besteedden dit jaar naar schatting van PostNL en Thuiswinkel.org zo'n 22,7 miljard euro online, een stijging van zo'n 12,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Huishoudens

In totaal ontvingen bijna 6,9 miljoen huishoudens een pakje in de feestdagenperiode, waarbij het gemiddelde dit jaar op 4,82 pakjes per adres ligt. In Broek in Waterland, op Vlieland en in Aerdenhout bezorgde PostNL de meeste bestellingen. Daartoe behoorde onder meer een recordaantal pakjes voor het Sinterklaasfeest; PostNL meldde eerder dat dat aantal dit jaar dertig procent hoger ligt dan in 2016.

Personeel

'We hebben samen met onze partners in de e-commerce sector een klus geklaard waar we enorm trots op mogen zijn', verklaart directeur operations PostNL Pakketten Leendert-Jan Plaisier. 'We hebben deze recordaantallen alleen maar kunnen realiseren door het enthousiasme en de tomeloze inzet van al onze mensen in Nederland en België.' De groeiende e-comerce vraag leidde tot fikse personeelstekorten bij logistieke spelers, met name in de huidige feestdagenperiode.