Twinkle | Digital Commerce

Betalen met iDeal op Amazon.de

2017-11-02
1068601
  • 1:17

Amazon.de, dat is vertaald in het Nederlands, biedt voor het eerst de mogelijkheid te betalen met iDeal. Daarmee vergroot de nummer 6 van de Twinkle100 zijn aantrekkingskracht op Nederlandse webshoppers, net nu het drukke koopseizoen begint.

Tweakers schreef gisteren over de verschijning van iDeal op Amazon.de, opgemerkt door een Nederlandse shopper. Het zou gaan om een test, maar de redactie van Twinkle krijgt de betaalmogelijkheid met verschillende accounts voorgeschoteld:

Dominant iDeal

IDeal is de dominante en nog altijd flink groeiende online betaalmethode in Nederland. Vorig jaar vonden er 282,6 miljoen betalingen plaats via iDeal, ruim 27 procent meer dan in 2015. ‘Ongeveer de helft hiervan zijn e-commerce transacties’, aldus Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland op Digital Transactions. Sindsdien is de marktpenetratie van iDeal verder toegenomen, onder andere door de recente introductie op Marktplaats. Nu komt Amazon daarbij.

Amazon in Nederland

Vorig jaar zomer werd Amazon.de vertaald naar het Nederlands, afgelopen zomer kwam de mobiele winkelapp van de e-commerce reus in onze taal beschikbaar. Dat Amazon zich opmaakt voor een volwaardige Nederlandse operatie is volgens bijna alle grote winkelformules in ons land een zekerheidje. Met de introductie van iDeal zet de grootste online retailer ter wereld een nieuwe stap in die richting.

Verkopen via Amazon

De meeste Nederlandse ketens zien niet op tegen Amazons entree, drie op de tien retailers denken zelfs dat die hun meer omzet zal opleveren. Een even groot deel zegt waarschijnlijk zelf te zullen gaan verkopen via Amazon.

Lees ook: ‘Amazon biedt bizarre kansen’ (7 september 2017)