Twinkle | Digital Commerce

Amazon-shopapp beschikbaar in Nederlands

2017-08-02
1285723
  • 0:54

Nederlanders kunnen vanaf nu in de eigen taal winkelen in de mobiele applicatie van Amazon. Navigatie, hulp-pagina's, producttitels en bestel- en verzendinformatie zijn sinds vandaag in het Nederlands beschikbaar.

De vertaling van de app volgt op die van Amazon.de in augustus vorig jaar. Daarmee kunnen consumenten zowel op desktop, mobiel als op tablet in het Nederlands shoppen. De voorkeurstaal kan worden opgeslagen voor toekomstig bezoek. De app is te downloaden in de Google Play Store en de App Store.

Creditcard

Nederlandse consumenten, die veel aankopen betalen met iDeal, moeten voor een aanschaf bij Amazon.de een creditcard trekken. Sinds enkele maanden zijn Duitse klanten van het bedrijf daarvan gevrijwaard.

Voorteken

Amazon beschouwde Nederland tot nu toe niet als een belangrijke afzetmarkt; winkelen bij de e-retailgigant moet nog altijd via een account bij een buitenlandse webshop. Na de introductie van Prime Video eind vorig jaar in ons land en de vertaling van site en app is nu het wachten op een Nederlandse webshop; op Amazon.nl zijn op dit moment alleen e-books verkrijgbaar.

Zie ook: 'Video: komt Amazon naar Nederland?' (19-08-'16)