Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats lanceert betaling met iDeal

2017-08-03
25121413

Consumenten kunnen vanaf nu betalen met iDeal op Marktplaats. Een update van de app stelt de betaalmethode voor iedereen beschikbaar. Particuliere verkopers kunnen vanaf nu betaalverzoeken sturen; kopers kunnen daarop via iDeal geld overmaken.

Twinkle berichtte twee weken geleden al dat Marktplaats in het geheim de optie voor betaalverzoeken testte en sinds kort een betalingsoverzicht heeft toegevoegd aan het in 2016 verder gepersonaliseerde Mijn Marktplaats. In de nieuwste update van de Marktplaats-app is de betalingsfunctie beschikbaar.


Midden: betalingsverzoek door verkoper
Rechts: betalingsverzoek aan koper


Online Betaalplatform
Wie aangeeft in te willen gaan op het toegestuurde iDeal-betaalverzoek in Mijn Marktplaats, wordt via het Online Betaalplatform naar zijn of haar bank geleid. Het Online Betaalplatform was begin dit jaar de eerste partij die van Betaalvereniging Nederland een niet-bancaire licentie voor c2c-betalingen via iDeal ontving.

iDeal en e-commerce
In maart dit jaar meldde meldde Betaalvereniging Nederland-directeur Gijs Boudewijn tijdens Digital Transactions dat de helft van de iDeal-transacties in e-commerce plaatsvindt.