Twinkle | Digital Commerce

Takeaway.com en Tripadvisor slaan handen ineen

2017-11-02
1000562
  • 1:10

De ruim 31.000 restaurants die zijn aangesloten op het platform van Takeaway.com, verschijnen vanaf vandaag ook op Tripadvisor. De online reisgigant en het maaltijdbezorgplatform hebben een partnerschap gesloten.

Bezoekers van Tripadvisor zien voortaan zowel via desktop als op hun mobiel een 'Bestel online'-knop bij restaurants die verkopen via Takeaway.com; met één klik worden ze doorverwezen naar de betreffende aanbieder op het platform, waar rechtstreeks maaltijden te bestellen zijn. Het gaat om alle merken van Takeaway.com, waaronder Thuisbezorgd.nl, Lieferando.de en Pizza.fr; alleen Vietnammm.com doet niet mee. Tripadvisor zelf biedt 4,4 miljoen restaurants overal ter wereld aan.

Leidende positie uitbouwen

'We zijn erg blij dat TripAdvisor Thuisbezorgd.nl als partner heeft gekozen om gebruikers te kunnen voorzien van de gemakkelijkste manier om maaltijden te bestellen uit het grootst mogelijke aanbod van restaurants en keukens op het Europese continent', zegt Takeaway.com-coo Jörg Gerbig over het nieuwe verbond. 'We kijken uit naar onze samenwerking met TripAdvisor; daarnaast kunnen we hiermee onze leidende positie in Europa verder uitbouwen.'

Deliveroo

Tripadvisor zet sinds enkele maanden sterker in op partnerschappen met maaltijdbezorgers en trapte in juli af met een partnerschap met Takeaway.com-concurrent Deliveroo, waardoor de optie voor ongeveer 140 steden wereldwijd beschikbaar kwam. De Deliveroo-bestelknop is ook op het Nederlandse platform al een tijd beschikbaar; dezelfde bestelknop wordt nu voor Thuisbezorgd.nl ingericht.