Twinkle | Digital Commerce

Klarna stapt in peer-to-peer betalingen

2017-08-01
1323744
  • 1:08

Klarna stapt in peer-to-peer betalingen met de introductie van Wavy. De betaalapp is direct te gebruiken door consumenten in 31 landen - waaronder Nederland - en is vergelijkbaar met Tikkie van ABN Amro.

Klarna kreeg in juni een bankvergunning en kondigde destijds al aan zijn productportfolio voor zowel consumenten als bedrijven te willen verbreden. De eerste stap is Wavy, waarvoor alleen de vragende partij zich moet aanmelden.

Link via chat

Hij voert het te betalen bedrag in de app, waarna hij ontvangers uitnodigt om de transactie te voltooien. Dit gebeurt via een link in alle bestaande chatapps: Whatsapp, Messenger, iMessage. De betaling is gekoppeld aan het IBAN-nummer van de vrager en is tijdelijk geldig.

Optie aanzetten

Klarna kan volgens Techcrunch snel veel belangstelling werven voor Wavy, omdat de dienst geïntegreerd is in de bestaande Klarna-accounts. Gebruikers hoeven alleen maar de p2p-optie ‘aan’ te zetten in hun settings om met Wavy te werken. Ook is direct afrekenen tussen Wavy-bezitters mogelijk zonder een betaallink naar elkaar te sturen.

Bankvergunning

Met 60 miljoen klanten en 70.000 aangesloten merchants claimde het internationaal opererende Klarna met zijn nieuw verworven bankvergunning in één klap ‘een van Europa’s grootste banken’ te zijn. In ons land hebben ook CM Payments, Bunq en Adyen zo’n vergunning gekregen.