Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn zet in op het zuiden met nieuw magazijn

2017-08-01
49672794
  • 1:04

Albert Heijn realiseert een vierde Home Shop Center (HSC) in Eindhoven voor de bezorging van online bestelde boodschappen aan consumenten in het zuiden van het land. Het is vijf jaar na het derde centrum in Almere.

Volgens de Ahold-dochter worden er vanaf het najaar 40.000 bestellingen per week geleverd vanuit het nieuwe centrum. Deze artikelen worden naar de rand van de steden gebracht in zogenoemde hubs in Brabant, Limburg en het zuidelijke deel van Gelderland.

Achthonderd medewerkers

Van daaruit kunnen de orders worden thuisbezorgd bij consumenten in de zuidelijke provincies of klaargezet bij een Pick Up Point in de buurt om af te halen. Het 18.000 vierkante meter grote centrum biedt straks plek voor ruim achthonderd nieuwe medewerkers.

Vijf jaar na Almere

Het HSC in Eindhoven is, inclusief de hubs, de 25e locatie voor de e-commerce activiteiten van Albert Heijn. Het centrum volgt vijf jaar na de opening van het derde HSC in Almere. Destijds breidde de nummer 6 van de Twinkle100 zijn bezorggebied uit naar Gelderland, Noord-Holland en Flevoland. Ook zijn er HSC’s in Rotterdam en De Meern. Die laatste werd vorig jaar flink uitgebouwd met een dubbele hoeveelheid vloeroppervlak.