Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp voltooit overstap naar Performance Horizon

2017-08-31
1517853
  • 1:02

Wehkamp is helemaal overgestapt naar Performance Horizon voor zijn affiliate marketingactiviteiten. Het webwarenhuis werkt samen met zo’n vijftienhonderd partners uit het netwerk, waaronder prijsvergelijkers, bloggers, vloggers, cashback-, review- en contentsites. ‘We werken alleen niet met kortingscode-sites.’

Dat zegt Joris Stigters in het komende nummer van Twinkle. Volgens de online marketingmanager bleken sites met kortingscodes ‘te weinig toegevoegde waarde te kunnen bieden’ aan het goed renderende wehkamp.

TradeDoubler

De nummer 2 van de Twinkle100 werkte eerder samen met TradeDoubler, dat wehkamp vijf jaar geleden meer regie gaf over performance based marketing. Destijds werd afscheid genomen van de netwerken Zanox-M4N, Daisycon, TradeTracker en Affiliate4You.

Bloggers

Per vandaag is Performance Horizon de enige overgebleven leverancier. Direct contact met affiliate partners is volgens Stigters key voor wehkamp, dat last cookie counts als achterhaald bestempelt. Hij wijst specifiek op bloggers: ‘Zij verdienen relatief weinig aan affiliate marketing. Toch zien wij dat ze een belangrijke rol spelen en dat willen we gaan compenseren. Een van onze doelen is meer met bloggers samenwerken en hen gepast betalen.’

In het komende nummer van Twinkle, dat later deze maand verschijnt, leest u een uitgebreid artikel over affiliate marketing en het belang van fair share.