Twinkle | Digital Commerce

‘Airbnb wil met Priceline concurreren in vluchtboekingen’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Airbnb zou bouwen aan een boekingstool voor vluchten, genaamd Flights. Daarmee stapt het bekende peer-to-peer (p2p)-bedrijf voor vakantieaccommodaties in een concurrerende markt waar Expedia en Priceline de baas zijn.

Ingewijden melden aan Bloomberg dat Flights vóór de beursgang van Airbnb – binnen achttien maanden – gelanceerd moet worden. Het bedrijf ontkent overigens zelf het bestaan van de vlucht tool of de plannen voor een inital public offering (IPO).

Overname of data
Het is nog niet bekend hoe Airbnb zijn nieuwe tool wil ontwikkelen. Bloomberg spreekt over de aanschaf van een online reisbureau óf het verkrijgen van data van een provider in vluchtboekingen.

Meer dan accommodaties
Airbnb probeert al een tijdje verder te kijken dan enkel de verhuur van woningen als vakantieaccommodatie. Zo introduceerde het bedrijf onlangs Trips, waar reizigers tickets en excursies kunnen boeken en restaurants kunnen reserveren. Ook tekende het deze zomer contracten met drie internationale travelmanagement-bedrijven, om medewerkers van een accommodatie te voorzien op zakentrips.