Twinkle | Digital Commerce

Pinterest verrijkt met video-advertenties

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Pinterest maakt het voor retailers mogelijk om hun producten te promoten aan de hand van video’s. De video’s kunnen worden vergezeld door gerelateerde product pins, zodat deze manier van adverteren direct voor conversie zorgt.

Zo’n 75 procent van de content op Pinterest is momenteel afkomstig van bedrijven. Een logisch aantal, gezien het commerce karakter van het social medium. Consumenten zien Pinterest volgens Recode als hét platform waarop nieuwe, interessante producten worden gevonden en gekocht.

Cinematic Pins
Na een test met Cinematic Pins - korte video’s op het platform - kunnen retailers nu ook adverteren met langere video’s. Pinterest geeft zelf een ‘how to’-video van een cosmeticamerk als voorbeeld. De getoonde producten vindt de gebruiker onder de video, direct aan te schaffen:

Gehele klantreis
Pinterest heeft volgens Techcrunch als groot voordeel op bijvoorbeeld Facebook of Instagram dat het consumenten hulp biedt in alle onderdelen van de customer journey: van doelloos rondkijken tot de daadwerkelijke aanschaf (via de buy button in pins).

Lees ook:
Social media in e-commerce: een overzicht (5-4-2016)