Twinkle | Digital Commerce

Walking on air!

2017-11-08
180101
  • 1:38

Het kan verkeren. De ene dag heb je alleen een webshop die nog bijna niemand kent (lees: dus nog niet al te veel bestellingen). De volgende dag heb je opeens een afspraak om binnen een maand een shop-in-shop te beginnen op een toplocatie in Amsterdam, met zeker 2.500 bezoekers per week.

Op de Overtoom, schuin tegenover Marqt en Friday Next opent Gifts By Beel op 1 juni zijn deuren in de Plantage Boekhandel, exact een jaar na de lancering van de webshop. Sinds ik dit weet loop ik met een big smile rond en iedereen mag horen hoe geweldig het gaat!

Eigenaar van Plantage Boekhandel, Koos Boukens, is een rasondernemer met een passie voor de boekhandel. Hij is initiator van succesvolle Read Shop formule (160 winkels in Nederland). In de boekhandel aan de Overtoom komt hij telkens met nieuwe initiatieven om de boekenlezer aan hem te binden. Koos is iemand die houdt van snel handelen, korte lijnen en duidelijke afspraken. Omdat beide partijen heel veel zin in de samenwerking hebben, waren de afspraken snel gemaakt. Gifts By Beel zoekt een plek om in direct contact met de koper te kunnen treden, de Plantage Overtoom wil nieuwe manieren en ingangen vinden om de ‘boekhandel van de toekomst’ in te richten. Genoeg ideeën om samen nog veel mooie dingen te gaan ondernemen.

Maar eerst als een gek heel veel inpakken, mooie presentatieborden laten maken, prijskaartjes en artikelkaarten produceren en natuurlijk een mooie presentatie in de winkel voorbereiden. Dan een persmailing eruit en in de wijde omtrek flyeren dat we er per 1 juni zijn! Mijn droom van een fysieke winkel – denk aan een pakjesfeest – gaat in vervulling. Nu ook nog even zorgen dat het een succes wordt.

Belia van der Giessen sleepte vorig jaar een gratis webwinkel in de wacht. Op het weblog van Twinkle schrijft ze over de vorderingen met Gifts By Beel.