Twinkle | Digital Commerce

Manutan komt met nieuw b2b-verhuurplatform

2017-05-27
180101
Manutan opent op 1 maart een nieuw b2b-platform waarop bedrijven producten aan elkaar uit kunnen lenen of verhuren. Ook kijkt de keten of het tweedehands artikelen op zijn site aan kan bieden.
 
Manutan zet met Slimmergebruiken.nl in op de verhuur van bedrijfsbenodigheden. ‘Je kunt ook eerst kijken of je het product niet van een onderneming in de buurt kunt lenen of huren’, luidt de omschrijving van het nieuwe project.

Startups begeleiden
Daarnaast sluit Manutan zich aan bij The Sun Amsterdam, een startup netwerk waarin het startende ondernemingen gratis advies wil geven over en wil begeleiden bij logistiek, transport, voorraadbeheer en distributie. Voor zijn eigen website verkent Manutan momenteel de mogelijkheden om gebruikte producten te repareren, als tweedehands aan te bieden of te recyclen.

Overtoom
Manutan is sinds begin dit jaar de nieuwe naam voor Overtoom, dat graag de naam van zijn Franse moederbedrijf aan wilde nemen om één identiteit te creëren. Ook kwam er in maart een nieuwe mobiele site en mobiele applicatie. Marketingdirecteur Arie van Dusseldorp gaf destijds aan dat Manutan verschil wil maken met ‘persoonlijk contact en oprecht advies’. De mobiele toepassingen moeten het voor klanten vooral makkelijker maken contact op te nemen.

Lees ook:
- Manutan bouwt ook online aan nieuwe naam (26-3-2014)