Twinkle | Digital Commerce

Doorstart voor Tel Sell

2017-05-26
170130
  • 0:54

Tel Sell krijgt een tweede kans. Het thuiswinkelbedrijf heeft bekendgemaakt dat het een doorstart maakt. Ongeveer een derde van het personeel kan voor het "nieuwe Tel Sell" blijven werken.

Tel Sell gered omdat kredietbeheerbedrijf DirectPay een lening zou hebben verstrekt, zo meldt Elsevier Retail. Het Nederlandse thuiswinkelbedrijf werd op 9 januari failliet verklaard. Het oude bedrijf had ongeveer 150 werknemers in dienst, van wie een deel bij de - eveneens failliet verklaarde - televisiezender LiveShop werkte.

Consumenten kunnen vanaf afgelopen weekeinde weer artikelen kopen bij het nieuwe Tel Sell, zo stelt het bedrijf in een verklaring. Tot en met vrijdag werden de producten alleen nog aangeboden op de Belgische televisie en via de LiveShop, omdat LiveShop in beroep is gegaan tegen het faillissementsbesluit van de rechter. Maar de Tel Sell-infomercials keren weer terug op de Nederlandse tv.

Klanten die een product bij het oude Tel Sell hebben gekocht en die nog niet hebben ontvangen of deze willen terugsturen, kunnen contact opnement met Tel Sell. Dit kan telefonisch of via de website.