Twinkle | Digital Commerce

Tel Sell failliet, inboedelverkoop afgelast

2017-05-26
170130
  • 0:59

Thuiswinkelbedrijf Tel Sell en het verkoopkanaal Live Shop zijn woensdag failliet verklaard. De openbare verkoop van de boedel van Tel Sell die gepland stond voor vandaag, is afgelast.

Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank tegenover Omroep Flevoland gezegd. Naast Tel Sell is ook de televisiekanaal Live Shop, dat voor Tel Sell reclame-uitzendingen verzorgt, failliet. Live Shop werd in oktober 2006 opgezet door Tel Sell en Chellomedia, een zusterbedrijf van kabelbedrijf UPC.

Het faillissement was aangevraagd door schuldeiser UPC. De openbare verkoop zou plaatsvinden op last van de Belastingdienst, een van de andere schuldeisers.

Het bedrijf, dat in 1993 is opgericht, kampte al langer met financiële problemen. Uit jaarverslagen blijkt dat Tel Sell in 2005 en 2006 verlies heeft geleden. Het personeel zou vorige maand geen salaris hebben ontvangen. Het is nog niet bekend wat het faillissement voor het personeel betekent.

De Consumentenbond adviseert mensen die nog niets hebben besteld, maar dit wel van plan zijn, om hun bestelling even uit te stellen. Voor klanten die wel iets besteld hebben en dat ook al hebben betaald, moeten maar hopen dat hun bestelling nog wordt geleverd, aldus de bond.